Saté met ketjapsaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de kip in een schaal en meng de ketjap erdoor. Laat 15 min. marineren. Rijg de kip aan de satéprikkers en laat nog 10 min. marineren.
  • 2 Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de kool in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de helften in reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en voeg de kool en het kerriepoeder toe. Roerbak 8 min. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Verhit de rest van de olie en bak de saté 5 min. Keer halverwege. Verdeel de saté, rijst en kool over 4 borden. Voeg naar smaak nog wat ketjap aan de saté toe. Bestrooi het gerecht met de pinda's en uitjes.

Saté met ketjapsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ayam Betawi (kip in ketjap) met Sajoer Bajem
15 min-
Bekijk recept
Saté van rundergehakt
15 min, voorbereiden 15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderfilet in honing-ketjapsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsaucijzen in ketjapsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van rund met pindasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde spekfakkel
30 min + 1 uur marineren - Hoofdgerecht
Bekijk recept