1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd deze in halve ringen, snipper de ui en snijd de champignons in kwarten.
2 Verhit de boter in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de ui, prei en champignons toe en bak 4 min. mee. Voeg de tomatenpuree, worcestershiresauce en tijm toe en verwarm nog 2 min. Vet de ovenschaal in met wat boter en schep het gehakmengsel erin.
3 Giet de aardappelen af, maar vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de rest van de boter tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de appels in kwarten, schil ze, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng door de puree. Verdeel de puree over het gehakt.
4 Boen de rest van de appels schoon en snijd de ongeschilde appels overdwars in plakjes van 2 mm. Verwijder alleen de pitjes, het klokhuis wordt zacht in de oven. Leg de plakjes dakpansgewijs op de puree. Bak deappeljachtschotel in de oven in ca. 25 min. goudbruin.