Tijmballetjes met puree

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
  • 2 Doe ondertussen het gehakt, ei, paneermeel en de tijm in een kom en voeg peper en zout naar smaak toe. Kneed door en draai er met vochtige handen 12 balletjes van. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak ze in 10 min. goudbruin en gaar.
  • 3 Bereid ondertussen de rodekool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp ze met de hete melk en rest van de boter met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Verdeel de gehaktballetjes, puree en rodekool over 4 borden.

Tijmballetjes met puree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept