Rijkgevulde spinazie-hampastei

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Kook de spinazie in ruim water met zout 1 min. Laat uitlekken, druk het vocht eruit en snijd fijn. Snijd de ham in kleine blokjes. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snipper de sjalotten.
  • 2 Verhit 2/3 van de boter in een pan en bak de sjalot 3 min. Voeg de bloem toe en laat deze al roerend lichtbruin kleuren. Schenk de melk erbij en breng al roerend aan de kook tot een dikke bechamelsaus. Laat een beetje afkoelen. Roer de helft van de eieren en de helft van de kaas door de saus. Voeg de spinazie toe en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
  • 3 Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de boter en bak de knoflook 2 min. Voeg de ham en de champignons toe aan de knoflook en bak 4 min. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Leg de helft van de bladerdeeg in een vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen elkaar overlappen en druk aan. Schep het spinazie-mengsel erop, maar laat ca. 2 cm deeg rondom vrij. Schep het ham-champignonmengsel erop en dek af met bladerdeeg. Duw de randen met een vork dicht en prik gaatjes in de bovenkant. Splits de rest van de eieren, klop het eigeel los en bestrijk de pastei ermee. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak in ca. 35 min. in het midden van de oven.

Rijkgevulde spinazie-hampastei is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Rijkgevulde spaghetti bolognese
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipshoarma met rijkgevulde salade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijkgevulde groentesoep met pastinaak
330 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Rijkgevulde kipschotel met bonen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept