1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het deeg, verwijder het bakpapier en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak de bodem ca. 10 min. in de oven.
2 Kook ondertussen 4 eieren in 8 min. hard. Laat ze onder koud stromend water schrikken en pel ze. Snipper de ui en snijd de ham in blokjes. Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken. Giet het vocht van de spinazie af en voeg de ham toe.
3 Neem de bodem uit de oven en verdeel het spinaziemengsel erover. Leg de eieren erin. Klop de rest van de eieren los met de crème fraîche en meng met de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het eimengsel over de vulling. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)