1 Meng in een kom de hüttenkäse met de uitgeperste knoflook, basilicum, bieslook, de helft van het eiwit en naar smaak zout en peper.
2 Snijd de kipfilets tot op 1 cm van de rand als een zakje in. Schep de vulling in de opening. Bestrijk de randen met eiwit en duw ze op elkaar. Pak elke kipfilet strak in een stukje vershoudfolie en leg ze ca. 1 uur in de koelkast.
3 Wrijf de kipfilets rondom in met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets rondom bruin, Sprenkel het citroensap erover en bak ze nog 2 minuten. Schenk de wijn langs de rand in de pan en stoof de kipfilets in ca. 10 min. zachtjes gaar. Leg de kipfilets op een plank, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze 5 min. rusten.
4 Schenk 2 el water bij het braadvocht en kook het geheel op hoog vuur nog 2 min. tot een lekkere jus. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met tagliatelle en broccoli.
Gevulde kipfilet met groene kruiden is een recept van Albert Heijn