Open preitaart

10
40 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng in een kom de bloem met 1 tl zout en de boter. Wrijf dit tot een kruimelig mengsel. Schep er 1 ei en 1 el koud water door en kneed tot een deegbal. Laat het deeg 30 min. afgedekt rusten. Snijd de preien in 2 stukken van 8-10 cm en snijd deze in de lengte in vieren. Verhit 2 el olie in een koekenpan, leg de prei erin en voeg peper en zout toe. Besprenkel met het citroensap en 2-3 el water. Smoor afgedekt in 8-10 min. beetgaar. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg op een bebloemd vlak uit tot een ronde lap met een doorsnede van 34 cm. Bekleed er de taartvorm mee, druk het aan de rand goed aan. Snijd het overtollige deeg weg. Klop de overige eieren los met de mascarpone, roquefort, nootmuskaat en peper en zout. Schenk dit mengsel in de taartbodem en leg de prei er in een cirkel in. Bestrooi met peper en de tijmblaadjes en druppel er 1 el olie over. Schuif de vorm iets onder het midden in de oven en bak de taart in 35-40 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Open preitaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelen-preitaart
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preitaart met walnoten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preitaart met morbier
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Winterpreitaart met spekblokjes
55 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept