Hazenrugfilet met cranberrysaus

4
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 (halve dag van tevoren): In pan port met suiker aan de kook brengen en 2-3 min. laten inkoken. Cranberry's erdoor scheppen en op laag vuur 7-8 min. zachtjes verwarmen, tot bessen beginnen te knappen. Saus eventueel laten afkoelen en afgedekt bewaren.
  • 2 Oven voorverwarmen op 150 °C. Hazenrugfilets op snijplank leggen en smalle punten zover terugvouwen dat filets overal even dik zijn. Met cocktailprikker vaststeken. In koekenpan boter verhitten. Filets in ca. 2 min. rondom bruinbakken. Vlees in schaal leggen en in oven in 6-8 min. van binnen rosé laten worden. Intussen cranberrysaus door bakvet roeren en saus kort verwarmen. Filets schuin in plakken snijden en op vier warme borden leggen. Saus erover en ernaast scheppen.

Hazenrugfilet met cranberrysaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Runderribeye met cranberry-honingsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cranberrysaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Frisse cranberrycheesecake
25 min Gebak
Bekijk recept
Varkensfilet met cranberrysaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet, broccoli, peultjes en asperges
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet met noten-rozijnenrijst en venkel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildspiesje met honing-mosterdsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept