Arní avgolémono - Lamskoteletjes met ei-citroensaus

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ovengrill voorverwarmen. Knoflook en olijfolie mengen. Koteletjes inwrijven met peper en licht bestrijken met knoflookolie. Naast elkaar op bakplaat leggen, bakplaat 10 cm onder hete grill schuiven en koteletjes in 3-4 min. per kant bruin en vanbinnen rosé roosteren, halverwege keren. Intussen in pan vleesfond tegen de kook aan brengen. In hoge kom eieren met mixer schuimig kloppen. Al kloppend citroensap in straaltje toevoegen. Hete vleesfond geleidelijk, in scheutjes, bij eimengsel schenken, voortdurend blijven mixen. Mengsel terug in pan schenken en al kloppend 3-4 min. zachtjes verwarmen tot lichtgebonden saus ontstaat. Niet meer laten koken, anders gaat saus schiften. Op smaak brengen met zout en peper. Koteletjes op vier warme borden leggen en bestrooien met zout. Saus over koteletjes scheppen en bestrooien met bosuitjes. Lekker met (pilav)rijst en gestoofde courgette.

Arní avgolémono - Lamskoteletjes met ei-citroensaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met citroensaus
Bekijk recept
Romige citroenspaghetti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsbrochettes (Souvlaki arni)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arni Kapama, Griekse Lamsragout
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arni giouvetsi (lam uit de oven)
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arní me patátes sto foúrno (lamsvlees met
140 min Hoofdgerecht
Bekijk recept