Pompoensoep met runderreepjes en stokbrood

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de knoflook fijn. Boen de pompoen schoon en halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de helften met schil in stukjes.
  • 2 Verhit olie in een pan en fruit hierin de knoflook, uien en kruiden 3 min. Voeg de pompoen toe en laat 2 min. meebakken. Voeg de bouillon en het water toe. Breng aan de kook en laat de soep ca. 15-20 min. zachtjes koken. Bak ondertussen het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Peterselieblaadjes grof snijden. Soep met staafmixer pureren en op smaak brengen met peper.
  • 3 Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de runderreepjes ca. 3 min. Schep de soep in de borden en verdeel de runderreepjes erover. Bestrooi met wat peterselie en serveer met het stokbrood.
  • 4 Boen de pompoen schoon en halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de helften met schil in stukjes.

Pompoensoep met runderreepjes en stokbrood is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept