Garnalen- en kipspiesjes

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de garnalen, maar laat het staartje zitten. Was de garnalen eventueel met zout (zie tip). Steek de garnalen elk in de lengte op een satéstokje. Steek de kiphaasjes ook in de lengte op stokjes. Bestrijk de garnalen en de kip met de marinade. Leg de stokjes minimaal 1 uur in de koelkast.
  • 2 Verwarm voor het sausje de laatste eetlepel sesamolie in een pannetje. Fruit hierin de sjalot 2 minuten. Voeg de hoisinsaus, 100 ml water en de gembersiroop toe. Breng alles aan de kook en kook het sausje zachtjes 2 minuten.
  • 3 Verwarm de grill van de oven voor. Leg de kipstokjes op het bakpapier. Schuif de bakplaat ca. 15 cm onder de gril in de oven en gril de kip 4 min., keer de stokjes en gril de andere kant ook 4 minuten. Leg de garnalenstokjes op de bakplaat en gril ze de laatste 4 min. mee. Keer ze na 2 minuten.
  • 4 Verwarm het sausje. Leg de spiesjes op een schaal en strooi de koriander erover. Serveer de saus apart erbij. Lekker met pandanrijst en Thaise roerbakgroenten.

Garnalen- en kipspiesjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Indische kipspiesjes
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipspiesjes met speculaaskruidenmarinade
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsaté
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipspiesen met zoete tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept