1 Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd in kwarten. Laat ondertussen de artisjokken uitlekken in een zeef. Snijd de artisjokharten en tomaten in parten.
2 Snijd het 'kapje' van de paprika's en snijd de zaadlijsten rondom los. Schud de zaadlijsten uit de paprika's, spoel de paprika's en snijd ze in repen. Verdeel de artisjokken, tomaten en paprika met de aardappeltjes en olijven over een grote schaal.
3 Laat de tonijn uitlekken en vang 6 el olie op voor de dressing. Leg de tonijn in stukken op de salade. Maak een dressing van de tonijnolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.Haal de blaadjes van de takjes basilicum, snijd ze in reepjes en meng door de dressing. Sprenkel de dressing over de salade en verdeel het ei erover. Serveer direct.
Snelle salade niçoise met aardappeltjes is een recept van Albert Heijn