Balletjes met fruit

6
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit 1 el olie in een kleine koekenpan en bak de pistachenoten al omschuddend 2 min. Laat afkoelen op een bord.
  • 2 Meng het gehakt in een kom met de helft van de noten, de melk, het ei, paneermeel, piment en peper en zout. Kneed door en maak 2 rollen. Bestrijk een bord met 1 el olie. Snijd elke rol in 15 gelijke stukken en rol hier met natte handen balletjes van. Leg op het bord en dek af. Zet 1 uur in de koelkast.
  • 3 Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de balletjes in 10-15 min. gaar. Keer regelmatig.
  • 4 Schep de balletjes op een bord. Schenk het meeste vet uit de pan. Roer de bloem door het achtergebleven vet. Voeg de fond en al roerend de slagroom toe. Laat op laag vuur 10 min. inkoken.
  • 5 Voeg de confiture toe en breng op smaak met de azijn, peper en zout. Voeg het fruit toe en laat in 2 min. ontdooien.
  • 6 Hak ondertussen de rest van de noten fijn. Snijd de peterselie fijn. Doe de balletjes terug in de pan en warm alles even door. Bestrooi de balletjes met de noten en peterselie.

Balletjes met fruit is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept