Kiprolletjes met pesto

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  • 2 Rasp de kaas. Doe de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine en maal fijn. Voeg het basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Leg elke kipfilet tussen 2 stukken vershoudfolie. Sla de filets met een steelpan tot dunne lapjes van ca. 1/2 cm dik. Verwijder de folie en bestrijk de filetlapjes royaal met pesto. Rol ze op en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi met peper en zout.
  • 4 Verhit de boter in een koekenpan en bak de kiprolletjes in 2 min. op hoog vuur rondom bruin. Leg ze in de ovenschaal en bak 15-20 min. in de oven gaar. Snijd in schuine plakken en serveer met de rest van de pesto. Lekker met gebakken aardappelen en broccoli.

Kiprolletjes met pesto is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept

Kipfiletrolletjes met asperges en hollandaisesaus
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini kiprollades met kaneel
40 min + 25 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde andijvie met ham
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gevuld kiprolletje met olijfoliesabayon, spinazie en pasta van Nienke<BR> &#009; Jagersma
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept