1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen het kapje en de onderkant van de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Hol de pompoen verder uit en laat 1 cm vruchtvlees zitten. Snijd het verwijderde vruchtvlees in blokjes. Kook de pompoenblokjes 6 min. in water met zout. Giet af. Pureer de pompoen met de staafmixer.
2 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de paddenstoelen en tijm toe en bak 4 min. Doe de bloem erbij en laat al roerend in 2 min. gaar worden. Voeg het water en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Doe de pompoenpuree erbij en laat de ragout 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
3 Snijd de peterselie fijn. Meng de noten en peterselie door de rijst. Schep de ragout in de pompoen en serveer met de notenrijst. Lekker!
Pompoen gevuld met paddenstoelen is een recept van Albert Heijn