Moussaka

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in plakken. Kook ze 10 min. in water met wat zout en giet af. Fruit ondertussen de ui 4 min. in wat olie in een koekenpan. Bak de knoflook 1 min. mee.
  • 2 Voeg het gehakt en oregano toe en bak het gehakt in 5 min. goudbruin. Voeg de tomaat toe en laat 15 min. garen. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Zet de oven aan op grillstand. Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken en bestrijk deze dun met de olie. Bestrooi met peper en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en gril ze ca. 6 min.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot de roux bruin wordt. Schenk in delen de melk erbij en breng al roerend aan de kook. Laat ca. 15 min. op laag vuur indikken tot een gladde saus.
  • 5 Schep het gehakt in de ovenschaal. Bedek met de aubergine en aardappel. Schenk de bechamel erover en bestrooi met de kaas. Bak de moussaka in het midden van de oven in 20 min. goudbruin.

Moussaka is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept