Asperges met ham, ei en boter

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Leg de asperges 20 min. in koud water en schil ze. Leg de schillen in een ruime pan, leg een theedoek en de asperges erop. Voeg water met zout toe tot de asperges net onder staan. Kook de asperges 3 min. en zet het vuur uit. Laat 25 min. afgedekt staan tot ze beetgaar zijn. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Bewaar wat kookvocht.
  • 2 Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze. Kook de krieltjes ca. 15 min. in water met zout. Snijd de bieslook en peterselie fijn. Smelt de boter met 6 el kookvocht (per 4 personen) op laag vuur. Voeg de bieslook en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Verdeel de asperges over de borden en leg de plakjes ham erop. Snijd de eieren grof en verdeel over de ham. Schep de saus erover en serveer met de aardappelen.

Asperges met ham, ei en boter is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wasabiboter
55 min Bijgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept