Zalmfilet met basilicumolie en rijstsalade

1persoon
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd ondertussen de courgette in luciferdunne reepjes van 4 cm lang en de paprika in even lange reepjes.
  • 2 Klop in een kom 2 el olie met de azijn, kappertjes en bieslook door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Schep de courgette, paprika en dressing door de nog warme rijst en laat afkoelen.
  • 3 Pureer het basilicum (houd een beetje apart voor de garnering) met de knoflook en de rest van de olie in de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de grillpan. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Leg de vis op de velkant in de grillpan en gril 3-4 min. Keer voorzichtig en gril de andere kant nog 1-2 min. Besprenkel de basilicumolie over de zalm en serveer met de rijstsalade. Bestrooi met de rest van het basilicum.

Zalmfilet met basilicumolie en rijstsalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rozerode rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zalm met courgettesalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm
8 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aziatische zalmsalade
30 min-
Bekijk recept