1 Kook de aardappelen in een bodem water met zout in ca. 20 minuten gaar en giet ze af. Wikkel om elk worstje 2 plakjes chorizo en steek vast met een cocktailprikker. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olie en braad de worstjes (eventueel in 2 porties) bruin aan. Schenk de gezeefde tomaten bij de worstjes en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de worstjes in 20 minuten zachtjes gaar. Voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en roerbak de wortel in 5 minuten beetgaar. Schep de knoflook en aardappelen erdoor en verwarm 2 minuten op laag vuur (laat de aardappelen niet kleuren). Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de worstjes in de tomatensaus met de aardappelen en groenten over 4 borden.
Spaanse worstjes in tomatensaus is een recept van Albert Heijn