Warme vispaté met vermout-dillesaus

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de haricots verts in water met zout in 8 min. beetgaar. Spoel af met koud water.
  • 2 Pureer de vis in de keukenmachine. Voeg 50 ml room toe en laat de machine nog even draaien. Meng zout en enkele druppels citroensap door de vispuree.
  • 3 Klop de eiwitten in een schone kom stijf en spatel de vispuree er luchtig door. Schep de helft van de vispuree in de soufflévormpjes. Halveer enkele haricots verts en leg ze op de vispuree. Schep de rest van de puree erbij en strijk de bovenkant glad.
  • 4 Zet de vormpjes in het midden van de oven en laat in ca. 30 min. gaar worden.
  • 5 Breng ondertussen 150 ml room met de vermout aan de kook en laat de saus 3 min. op laag vuur koken. Roer de dille erdoor en breng op smaak met peper en zout. Smelt de boter in een pan en laat hierin de haricots verts warm worden. Keer de vispatés elk op een bord en serveer met de haricots verts. Lekker met tagliatelle.

Warme vispaté met vermout-dillesaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Haring in dillesaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatenfrittata uit de oven met salade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vislasagne met kabeljauw, gerookte zalm en spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde schol met dillesaus
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept