Gehaktballen

4
50 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de korstjes van het brood. Leg de sneetjes in een diep bord en sprenkel de melk erover. Laat het brood ca. 5 min. weken. Snipper de ui fijn. Doe de gehakt in een kom. Knijp het brood uit en snijd in stukjes. Voeg het toe aan het gehakt.
  • 2 Breek het ei erboven. Voeg de ui toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng alles goed door elkaar en kneed door het gehakt. Verdeel het gehakt in gelijke porties en vorm met vochtige handen tot gladde ballen.
  • 3 Rol de gehaktballen door het paneermeel. Verhit de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt. Bak de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Keer voorzichtig met een spatel. Schenk het tomatensap langs de rand van de pan en schenk het water erbij. Braad de gehaktballen in ca. 25 min. met een deksel schuin op de pan gaar. Keer af en toe.

Gehaktballen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal met jus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal met jus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept