Moussaka met citroenyoghurt

4
35 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi de aubergineplakken met zout en laat ze 15 min. liggen. Bak intussen in een hapjespan het gehakt zonder extra vet rul. Schep de ui en knoflook erdoor en bak alles zachtjes tot het licht gaat kleuren. Schep de munt erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Kook de aardappelplakjes in ruim water met zout in 4 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af.
  • 3 Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier en bestrijk ze met olijfolie. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie en rooster de aubergineplakken in ca. 5 min. gaar en aan beide kanten lichtbruin.
  • 4 Spreid de helft van de aardappelplakjes uit in de ovenschaal. Schep de helft van het gehakt erop. Leg de helft van de aubergineplakken op het gehakt. Herhaal deze volgorde nog een keer.
  • 5 Klop in een kom de yoghurt los met de eieren, het citroensap en naar smaak zout en peper. Schenk het yoghurtmengsel over de moussaka.
  • 6 Verwarm de oven voor op 175°C. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de moussaka in ca. 40 min. gaar worden en goudbruin kleuren.

Moussaka met citroenyoghurt is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hazelnoot-citroenyoghurt met frambozen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Courgetterösti met romaatjessalsa en citroenyoghurt
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastinaakfrietjes met citroenyoghurt
45 min
Bekijk recept
Citroenyoghurt
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept

Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept