Hollandse gehaktballen

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui fijn. Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui zachtjes 3 min. in de boter. Schep de ui uit de pan op een bordje en laat de stukjes iets afkoelen.
  • 2 Klop het ei los. Doe het gehakt met het ei en de nootmuskaat in een kom. Verkuimel het beschuit erover. Breng op smaak met peper en zout. Kneed het heel goed door elkaar. Verdeel het gehakt in gelijke stukken en rol er ballen van (2 per persoon). Verhit de achtergebleven boter in de braadpan op hoog vuur. Wentel de ballen door de bloem. Leg de gehaktballen in de pan en bak ze rondom bruin.
  • 3 Zet het vuur laag en voeg een scheutje water toe. Leg de deksel schuin op de pan en braad de gehaktballen in ca. 20 min. gaar. Keer ze af en toe. Schenk het water in de pan en roer met een houten lepel of spatel de aanbaksels op de bodem van de pan los. Breng de jus op smaak met peper en zout.

Hollandse gehaktballen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal met jus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept