Kaasfondue met bier

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de bleekselderijstengels in de lengte met een dunschiller. Snijd ze in stukken van 10 cm en halveer ze in de lengte. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper in dunne reepjes. Verhit de olie in een speciale kaasfonduepan of een pan met dikke bodem. Bak de knoflook en rode peper zachtjes, tot ze geuren. Schep het mengsel op een bord en laat de pan iets afkoelen. Schenk het bier en 100 ml water bij het bakvet en breng dit aan de kook. Voeg beetje bij beetje de kaas toe en laat deze al roerend smelten. Roer in een kommetje de maizena glad met 1 el water en roer dit papje door het kaasmengsel. Blijf roeren tot de fondue glad en gebonden is. Breng op smaak met (versgemalen) peper en strooi de rode peper en knoflook erover. Zet de kaasfonduepan op tafel op de brander (of de pan met dikke bodem op een rechaud). Serveer de fondue met de bleekselderijstengels en het stokbrood.

Kaasfondue met bier is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept
The Elvis
Snack
Bekijk recept

Driekazenfondue
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaasfondue
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse kaasfondue
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept