1 Boven kom bloem en zout zeven. Boter toevoegen en met twee messen in kleine stukjes door bloem snijden. Kaas, 2 eierdooiers en 3 eetlepels koud water toevoegen en met koude handen snel tot samenhangende deegbal kneden. Deeg afgedekt ca. 20 minuten in koelkast laten rusten. Paddenstoelen schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Paprika's in stukjes snijden. Tijmblaadjes van takjes rissen en door paddenstoelen mengen. Bosuitjes schoonmaken en in schuine stukken snijden. In koekenpan carbonarareepjes op laag vuur langzaam uitbakken, bosui toevoegen en ca. 1 minuut meefruiten. Paddenstoelen toevoegen en alles op hoog vuur ca. 5 minuten bakken. Paprika's erdoor scheppen en op smaak brengen met peper.Vormen invetten. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. 2/3 Deel van deeg uitrollen tot ronde lap ca. 5 cm groter dan vorm. 1 Vorm met deeglap bekleden en opstaande rand goed tegen vorm drukken. Paddenstoelenmengsel laten uitlekken en in vorm scheppen. Rest van deeg (op klein bolletje na) uitrollen tot ronde lap even groot als vorm en op bodem van andere vorm leggen. Bolletje deeg op midden van deeglap plakken. Eierdooier loskloppen en deeglap hiermee bestrijken.
2 Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
4 Paddenstoelen-pastei in midden van oven ca. 15 minuten bakken. Vorm met deeglap erbij in oven schuiven en pastei en deksel in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Deksel op pastei leggen.
Paddenstoelenpastei is een recept van Albert Heijn