Gestoofd konijn met stroop

4
20 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Konijn onder koud stromend water schoonspoelen en met keukenpapier droogdeppen. Sjalotjes pellen. In pan boter verhitten, konijn met tijm bestrooien en rondom bruin bakken. Konijn uit pan scheppen, met zout en peper bestrooien. Sjalot en spek aan achtergebleven bakvet toevoegen en rondom bruin bakken. Wijn en wildfond erbij schenken en aan de kook brengen. Konijn toevoegen en in ca. 1 1/4 uur gaar stoven. Konijn uit pan nemen.
  • 2 Kaneel en stroop door saus roeren. Bloem aanlengen met 3 eetlepels water en toevoegen. Al roerend laten binden tot lichtgebonden saus ontstaat. Konijn terugleggen in pan en meewarmen. Lekker met aardappelpuree en gesmoorde bleekselderij.

Gestoofd konijn met stroop is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Konijnenbout met geroosterde aardpeertjes en rucola
150 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Zelf vanillevla maken
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Gestoofd rundvlees in kokosmelk
2u55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn
2u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn met wortelen en rozijnen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept