1 Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, ontvellen en vruchtvlees in stukken snijden. In keukenmachine tomaten en jalapeñopeper pureren. Ui pellen en snipperen. In koekenpan olie verhitten en spek zachtjes uitbakken. Spek op bordje scheppen. In bakvet ui ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Tomatensaus toevoegen en op hoog vuur ca. 5 minuten bakken. Bouillontablet en 2 dl water toevoegen en tomatensaus in ca. 15 minuten zachtjes laten inkoken tot dikke saus. Saus in diep bord schenken. Kip in dunne reepjes snijden. Geitenkaas verkruimelen. Koriander grof hakken.
2 In droge koekenpan tortilla's één voor één om en om bakken. Gebakken tortilla direct door saus wentelen, wat kip en spek erover verdelen en oprollen. Enchilada's naast elkaar in ovenschaal leggen. Rest van saus erover schenken. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Zure room over enchilada's uitstrijken. Geitenkaas erover strooien. Enchilada's ca. 4 minuten onder hete grill schuiven. Koriander erover strooien. Serveren met gemengde salade van tomaat, courgette en maïs.
Enchilada's met gerookte kip is een recept van Albert Heijn