Varkensrollade met wijn-knoflookjus

4
1u20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Borstel aardappels schoon onder koud stromend water. Snijd grote aardappels in vieren, halveer kleine. Pel knoflook en in braadzak aardappelen, knoflook en tijm verdelen. Leg rollade erop. Sluit zak af met binder en leg in lage ovenschaal. Prik aan bovenkant van braadzak 6 gaatjes. Bewaar tot gebruik in koelkast. Wijn en fond in pan aan de kook brengen en laat tot ca. 1 dl inkoken. Breng op smaak met zou en peper. Giet artisjokbodems af, snijd in kleine blokjes. Schep van vuur af door ingekookte fond. Schuif schaal met braadzak in midden van oven. Schakel oven in op 200 °C of gasovenstand
  • 4 Braad vlees in ca. 55 minuten gaar. Knip puntje van braadzak en schenk braadvocht door ingekookte fond. Laat jus op hoog vuur ca. 5 minuten zachtjes inkoken. Laat intussen rollade rusten. Snijd vlees in plakken. Leg vlees en aardappels op schaal. Schep helft van jus over rollade. Serveer rest van jus apart erbij.

Varkensrollade met wijn-knoflookjus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Knoflookkip
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte Kip Met Kappertjesmayonaise
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met gebraden kalkoenfilet en kruidige couscous
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spruitenstamppot met gegratineerde geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkensrollade met bieten-cranberrychutney
100 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensrollade met appelcompote
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensrollade met pastinaak-rucolastamppotje
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse rollade met tomaatjes en uien
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept