Hollandse kaasfondue met rauwkost

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Korst van beide kaassoorten snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. Knoflook halveren en binnenzijde fonduepan ermee inwrijven. Bouillon in fonduepan aan de kook brengen. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warme bouillon roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizena oplossen in korenwijn, maizenapapje en mosterd door kaasmengsel roeren en nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
  • 2 Om te dippen: - blokjes grofvolkorenbrood of roggebrood - kleine roosjes rauwe of gekookte bloemkool - repen komkommer, bleekselderij en venkel - (beetgaar gekookte) wortelballetjes - radijsjes - cherrytomaatjes.

Hollandse kaasfondue met rauwkost is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pootjebaden in mayo-ketchupsaus voor rauwkost
10 min Snack
Bekijk recept
Mini-kipwraps
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept