1 Korsten van kaas snijden en kaas in dikke repen snijden (frieten). Aubergine, courgette en paprika in dikke repen snijden. Met zout en peper bestrooien. Tomaat in kleine stukjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Ui, knoflook en tijm uit pakket in schaaltje mengen met azijn, 2 el water en mayonaise. Slabladeren lostrekken, wassen en drogen. In diep bord eieren loskloppen met beetje water. Paneermeel op diep bord strooien. Groenterepen eerst door ei en vervolgens door paneermeel wentelen zodat ze mooi bedekt zijn. In (frituur)pan olie verhitten tot 175 °C. Groenterepen in 4 porties goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Salsa in 4 schaaltjes doen en op 4 borden zetten. Sla met knoflookdressing en stukjes tomaat mengen en naast salsa, over borden verdelen. Gefrituurde groentefrieten, kaasfrieten en tortillachips erbij leggen.
Ratatouille- en kaasfriet met salsa is een recept van Albert Heijn