1 Karkas van kip met wildschaar aan dunne kant helemaal openknippen. Kip uitspreiden. Dikke delen van poten enkele keren insnijden. Schil dun van citroen afraspen en vrucht uitpersen. In kommetje pesto mengen met citroenrasp, citroensap, kaas en cayennepeper. Kip aan beide kanten met marinade bestrijken en in schaal leggen. Schaal afdekken en kip in koelkast ca. 30 min. marineren.
2 Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Kip met borstkant naar onder boven lekbak op rooster leggen. Deksel op barbecue zetten en kip 30 min. grillen. Kip keren en met overgebleven marinade bestrijken. Deksel weer op barbecue zetten en kip nog 15 min. grillen. Kip op schone snijplank leggen, afdekken met aluminiumfolie en 5 à 10 min. laten rusten. Kip in stukken snijden, op schaal leggen en bestrooien met zout en peper. Lekker met gemengde gegrilde salade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).