Kropsla met croutons

4
15 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de kropsla in een grote bak water, laat de blaadjes aan de stronk zitten. Laat de kropsla in zijn geheel op zijn kop in een vergiet uitlekken. Verhit in een koekenpan op laag vuur 1 eetlepel olie met 1 eetlepel boter. Bak de blokjes brood hierin in 3-4 minuten goudbruin, schep de laatste minuut de helft van de knoflook erdoor. Neem de croutons uit de pan en laat ze afkoelen, zodat ze knapperig worden. Bak in een droge koekenpan de bacon op laag vuur knapperig. Doe de rest van de olie, de rest van de knoflook, de mosterd, honing en azijn in een (jam)potje, draai de deksel erop en schud flink. Breng de dressing daarna op smaak met zout en peper. Dep de kropsla droog, ook tussen de blaadjes. Leg de kropsla op een schaal en bedruppel 'm met de dressing. Strooi de croutons en bacon erover en serveer direct.

Kropsla met croutons is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wittebonenstoof met worst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme paddenstoelensalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kidsburger
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept