Glaasje gazpacho

8
35 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de paprika's boven in de oven ca. 25 min. of tot ze zwart blakeren. Keer halverwege. Neem de paprika's uit de oven en doe ze in een pan met deksel of een afgesloten plastic zak. Laat 15 min. staan en verwijder dan het vel en de zaadlijsten.
  • 2 Snijd de komkommer in stukken en doe in de blender of keukenmachine. Voeg de knoflook, paprika's, tomato frito, azijn en 4 el olie toe. Pureer ca. 1 min. Voeg de ijsblokjes toe en mix tot ze zijn opgelost. Breng de gazpacho op smaak met peper en zout.
  • 3 Schenk de gazpacho in de glaasjes, schep er wat garnalen op en besprenkel met de rest van de olie. Serveer koud.

Glaasje gazpacho is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gazpacho
5 min
Bekijk recept
Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gazpacho met witte kaas
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Groene shake van venkel, Granny Smith en verse munt
10 min Snack
Bekijk recept
Chocoladeperen
20 min Nagerecht
Bekijk recept