Tonijnsouvlaki met pitabroodjes

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor marinade schil dun van 1 citroen raspen en vrucht uitpersen. In ruime kom citroenrasp, sap, olie, oregano, 1 tl zout en 1/2 tl peper door elkaar mengen. Stukken tonijn erdoor scheppen en, afgedekt, 20 min. op kamertemperatuur marineren. Enkele keren omscheppen. Afwisselend stukken tonijn, stukken paprika en parten ui op geweekte satéstokjes steken. Spiesjes en overgebleven marinade tot gebruik in koelkast bewaren.
  • 2 Spiesjes op goed ingevette grilltopper aan elke kant 2 à 3 min. grillen. Spiesjes tussentijds met overgebleven marinade bestrijken. Intussen broodjes op barbecuerooster aan elke kant 1/2 min. grillen. Broodjes opensnijden en spiesje ertussen leggen. Naar smaak citroen erover uitknijpen en peper of zout erover strooien. Lekker met tzatziki en kalamata-olijven.

Tonijnsouvlaki met pitabroodjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich met guacamole
20 min
Bekijk recept
Pitabroodje met worst en komkommer
15 min
Bekijk recept
Pita “terug naar school”
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept