1 Voor marinade schil dun van 1 citroen raspen en vrucht uitpersen. In ruime kom citroenrasp, sap, olie, oregano, 1 tl zout en 1/2 tl peper door elkaar mengen. Stukken tonijn erdoor scheppen en, afgedekt, 20 min. op kamertemperatuur marineren. Enkele keren omscheppen. Afwisselend stukken tonijn, stukken paprika en parten ui op geweekte satéstokjes steken. Spiesjes en overgebleven marinade tot gebruik in koelkast bewaren.
2 Spiesjes op goed ingevette grilltopper aan elke kant 2 à 3 min. grillen. Spiesjes tussentijds met overgebleven marinade bestrijken. Intussen broodjes op barbecuerooster aan elke kant 1/2 min. grillen. Broodjes opensnijden en spiesje ertussen leggen. Naar smaak citroen erover uitknijpen en peper of zout erover strooien. Lekker met tzatziki en kalamata-olijven.
Tonijnsouvlaki met pitabroodjes is een recept van Albert Heijn