Gegrilde garnalen met basilicumolie

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de blaadjes van het basilicum. Rasp 1 theelepel van de groene schil van de limoen. Stamp de basilicumblaadjes in de vijzel fijn met de chilivlokken en zeezout naar smaak, of maal dit fijn in de mini-mengkom van de keukenmachine. Voeg 8 eetlepels olijfolie en de limoenrasp toe. Snijd de venkelknollen in heel dunne plakjes en schep ze om met de helft van de basilicumolie en de rucola. Schenk de rest van de basilicumolie in 4 glaasjes. Verhit de grillpan tot hij goed heet is. Dep de garnalen droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met de rest van de olijfolie. Gril de garnalen in 2-3 porties mooi roze en bruingestreept. Hang ze over de randen van de glaasjes. Pel aan tafel de garnalen en doop ze in de basilicumolie. Serveer met de venkelsalade. Lekker met crostini*.

Gegrilde garnalen met basilicumolie is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Citroenkip
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zalm met courgettesalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Alain Carons niçoise de legumes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenterisotto met brie en basilicumolie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept