Thaise wortelsalade met tijgergarnalen

4
35 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Rode peper tussen handen wrijven, topje erafsnijden en zaadjes eruit schudden. Peper in flinterdunne ringetjes snijden. Garnalen droogdeppen en in schaal omscheppen met kerriepoeder, gemberrasp, helft van peperringetjes en 1 el olie. In koelkast smaken 1 uur laten intrekken.
  • 2 Ui pellen, in dunne ringen snijden en 10 min. in water met ijsklontjes leggen, om scherpe uismaak te verzachten. Limoen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In schaal dressing roeren van limoensap en -rasp, vissaus, basterdsuiker en 1 el olie. Uiringen droogdeppen en met peenjulienne en rest van peperringetjes door dressing scheppen. Salade op smaak brengen met zout en peper. In wok 1 el olie verhitten en garnalen op matig vuur 2 min. roerbakken. Kokosmelk toevoegen en nog 3-4 min. verwarmen, tot garnalen gaar zijn. Koriander snijden. Salade over vier diepe borden verdelen. Garnalen erop scheppen en koriander erover strooien.

Thaise wortelsalade met tijgergarnalen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept