Salade met sliptong en gefrituurde kappertjes

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Strooi de bloem op een plat bord. Halveer de sliptongen en wentel door de bloem. Verhit in een ruime koekenpan olie en bak de vis in 4 min. aan beide zijden goudbruin en gaar bakken. Neem de vis uit de pan en bestrooi naar smaak met peper en zout. Dep de kappertjes droog. Verhit in een pannetje olie en frituur de kappertjes 1-2 min. hierin tot ze opengaan en lichtbruin zijn. Hak de knoflook fijn.
  • 2 Neem de kappertjes uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Neem de pan van het vuur en roer de knoflook erdoor. Voeg het citroensap, 1/2 tl zout en peper toe. Verdeel de sla over de borden en leg de vis erop. Schenk de dressing over de vis en strooi de kappertjes erover.

Salade met sliptong en gefrituurde kappertjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met jumbogarnalen, avocado en waterkers
10 min
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept