Salade met eendenborst en kruidkoekcroutons

4
25 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd vel van eendenborstfilets kruiselings en laat vlees op kamertemperatuur komen. Rooster plakken koek in broodrooster in 2-3 min. goudbruin. Snijd plakken in blokjes van 1 cm en laat verder afkoelen (pas dan worden ze krokant). Verhit boter in koekenpan en bak filets op matig vuur 4-5 min. aan velzijde. Draai filets om en bak nog 3-4 min. tot vlees rosé is. Leg eendenborstfilets op snijplank en laat 1 min. rusten. Klop in schaal dressing van azijn, olie en zout en peper naar smaak. Meng sla luchtig door dressing. Snijd vel van filets en snijd vlees in plakjes. Bestrooi met zout en peper. Verdeel sla, eendenborst en koekcroutons over vier borden.

Salade met eendenborst en kruidkoekcroutons is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept