1 Oven voorverwarmen op 200 °C. In pannetje 50 ml water met boter en mespunt zout aan de kook brengen. In één keer bloem toevoegen en met houten lepel flink roeren tot deegbal ontstaat. Pan van vuur nemen en ei door deeg roeren. Blijven roeren tot deeg stevig is en glanst. Met natte theelepel 24 bergjes beslag op met bakpapier beklede bakplaat scheppen. Soesjes 15 min. in oven goudbruin en luchtig bakken (deur tussentijds niet openen). Soesjes uit oven nemen en op rooster laten afkoelen.
2 In pan fond en 400 ml water schenken. Sherry, bleekselderij, rozemarijn, knoflook en verkruimeld chilipepertje toevoegen. Bouillon aan de kook brengen en met deksel op pan 15 min. zachtjes laten trekken. Bouillon boven andere pan zeven. Shii-takes toevoegen en 5 min. laten meesudderen. Op smaak brengen met zout en peper en in vier diepe borden scheppen. Soesjes in bouillon leggen en bosuitjes erover strooien.
Shii-takebouillon met soesjes is een recept van Albert Heijn