Sjalottensoep met jeneverbessen

4
40 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook. Voeg de tijm, de jeneverbessen en de laurier toe en laat in 15 min. op laag vuur goudbruin worden. Zet het vuur hoog en voeg de wijn toe. Laat 5 min. inkoken op hoog vuur. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat een paar min. op laag vuur zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Verdeel de soep over 4 kommen, schenk voorzichtig de slagroom erin en bestrooi met bieslook.

Sjalottensoep met jeneverbessen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Canard à l'orange
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gekonfijte Sjalottensoep
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept