Kippensoep met kokos

4
23 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en peper in reepjes snijden. Korianderblaadjes van takjes plukken en beide bewaren. Ui en knoflook pellen en in stukken snijden. Limoen uitpersen. Helft van peper met ui, knoflook en korianderstengels in keukenmachine fijnmalen, of hakken en in vijzel stampen.
  • 2 In pan olie verhitten. Gemalen mengsel en laos toevoegen en op laag vuur ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Vervolgens 1 dl kokosmelk toevoegen en al roerend ca. 1 minuut laten koken. Kip in pan doen en al omscheppend ca. 3 minuten verwarmen. Rest van kokosmelk, vissaus en limoensap toevoegen. Met 4 dl water aan de kook brengen en ca. 2 minuten zachtjes laten koken. Met vissaus op smaak brengen. Blaadjes koriander en rest van peperreepjes erdoor roeren.

Kippensoep met kokos is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap kippensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle kippensoep
10 min Voorgerecht
Bekijk recept