Spinaziesoep met croutons

4
40 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spinazie (in magnetron) laten ontdooien. In zeef laten uitlekken en met bolle kant van lepel zo veel mogelijk vocht eruit drukken.
  • 2 In soeppan ui in olie 3-4 min. fruiten. Knoflook laatste 30 sec. meebakken. Crème fraîche toevoegen en laten smelten. Wijn en bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Op smaak brengen met peper en 10 min. zachtjes laten doorkoken. In koekenpan boter smelten en broodblokjes op laag vuur tot goudbruine, krokante croutons bakken. Af en toe omschudden. Croutons bestrooien met zout en peper. Spinazie door basissoep roeren en soep nog 3-4 min. verwarmen, maar niet laten koken (spinazie mag niet verkleuren). Pan van vuur nemen en soep met staafmixer pureren. Soep over vier diepe borden verdelen en bestrooien met croutons en bieslook.

Spinaziesoep met croutons is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wittebonenstoof met worst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme paddenstoelensalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Spinaziesoep met tortelloni
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse spinaziesoep met kokosmelk
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Yoghurt-spinaziesoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzen-spinaziesoep met Groninger metworst
15 min Voorgerecht
Bekijk recept