Romige mosterdsoep met gemberreepjes

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In pan boter verhitten en sjalot ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Bloem door boter roeren. Scheutje voor scheutje 250 ml water toevoegen en blijven roeren tot gladde, lichtgebonden saus ontstaat. 400 ml water erdoor roeren tot licht gebonden soep ontstaat. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Intussen gemberbolletjes in dunne plakjes snijden en vervolgens in dunne reepjes snijden. In kom mosterd losroeren met 3 eetlepels hete soep. Mosterdmengsel, room, gembersiroop en gemberreepjes door soep roeren. Op smaak brengen met peper. Soep niet meer laten koken. Serveren met bruin stokbrood en gezouten boter.

Romige mosterdsoep met gemberreepjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Roergebakken bloemkool met gember en varkenshaas
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cambodjaanse kabeljauw met gember en limoen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige mosterdsoep met gemberreepjes
0 min
Bekijk recept
Cambodjaanse Kabeljauw Met Gember En Limoen
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept