Spinaziesoufflé met blauwaderkaas

4
15 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de spinazie grof. Laat de spinazie in een bodempje kokend water zonder zout in 3-4 min. slinken. Doe de spinazie in een vergiet en druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
  • 2 Verkruimel de kaas. Verhit de crème fraîche met de kaas in een pan op laag vuur en roer glad. Maak een kom vetvrij met de citroen. Splits de eieren. Doe de eiwitten in de vetvrije kom. Neem de pan van het vuur en voeg de spinazie, eidooiers, bloem en peper en eventueel zout toe. Klop de eiwitten stijf in de vetvrije kom. Spatel het eiwit door het soufflémengsel.
  • 3 Vet de souffléschaaltjes in. Schep het mengsel in de schaaltjes en bak de soufflés in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.

Spinaziesoufflé met blauwaderkaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Driekazenfondue
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Radijssalade met blauwaderkaas
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme herfstsalade met zoete rodekool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept

Spinaziesouffle
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Spinaziesoufflé
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet pur met roquefortsaus en spinaziesoufflé.
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept