Risotto met zomergroenten

4
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Groentebouillon zachtjes tegen de kook houden. In braadpan of pan met dikke bodem bosuitjes, wortel en bleekselderij 2 min. in 2 el boter fruiten. Rijst toevoegen en 1 min. meebakken tot alle korrels glanzen en glazig zijn geworden. Rijst afblussen met vermout of witte wijn, roeren en vocht op matig vuur laten verdampen. Hete bouillon in gedeelten toevoegen (pas nieuwe scheut in pan schenken als vorige door de rijst is opgenomen). Rijst onder regelmatig roeren in 20-25 min. beetgaar laten worden. De laatste 10 min. de courgette, tuinerwten en tomaat door rijst scheppen en zachtjes laten meekoken. Pan van vuur nemen en 1 el boter, geraspte kaas en helft van basilicum door rijst scheppen. Risotto op smaak brengen met zout en peper en afgedekt nog 2 min. laten staan. Risotto over vier voorverwarmde borden verdelen. Garneren met rest van basilicum.

Risotto met zomergroenten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met zomergroenten en kabeljauw
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaattaart met zomergroenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse macaroni met zomergroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept