1 Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Verhit 4 el olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Pers de knoflook, voeg toe aan de pan en fruit 2 min. op laag vuur. Voeg de courgette en Provençaalse kruiden toe en fruit nog 3 min. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 12 min. zacht koken.
2 Pluk de blaadjes van de munt. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Dompel de muntblaadjes 10 sec. onder met een lepel. Spoel af met ijskoud water, zodat ze mooi groen blijven. Snijd heel fijn. Voeg de rest van de olie toe en mix de muntolie met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout en houd apart.
3 Pureer het courgettemengsel met de staafmixer tot een gladde soep. Roer 3/4 van de slagroom erdoor en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden, garneer met de rest van de slagroom en muntolie.
Romige courgettesoep is een recept van Albert Heijn