Kaassoezenkrans

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand
  • 5 Boven kom bloem zeven. In ruime steelpan boter met 1 dl water en melk langzaam aan de kook brengen. Pan van vuur nemen. Bloem toevoegen en tot deegbal roeren. Pan terugzetten op vuur en roux op middelhoog vuur al roerend in 2 à 3 minuten laten garen. Mengsel overdoen in beslagkom en tot lauwwarm laten afkoelen. Vervolgens 4 eieren één voor één door roux tot gladde massa roeren. Beslag op smaak brengen met zout en peper. Helft van kaas door beslag roeren. Bakplaat bekleden met bakpapier. Beslag met behulp van 2 eetlepels in ruime cirkel op bakplaat scheppen. Laatste ei loskloppen en deegcirkel met kwastje hiermee bestrijken. Bestrooien met rest van geraspte kaas. Deeg in midden van oven in 15 à 20 minuten gaar bakken. Gougère lauwwarm serveren en iedereen stukjes laten afbreken.

Kaassoezenkrans is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker