Kerriebouillon met geroosterde pompoen

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Grill voorverwarmen. Pompoen in plakken snijden, schillen en in stukken van ca. 2 cm snijden. Pompoen over bakblik verdelen. Besprenkelen met 2 eetlepels olie en bestrooien met zout en peper. Bakblik ca. 15 cm onder hete grill schuiven en pompoen 10 à 15 minuten roosteren. Regelmatig omscheppen. Peper schoonmaken en in reepjes snijden. In soeppan rest van olie verhitten. Kerriepoeder en peperreepjes ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Groentebouillon toevoegen, aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Tomaten wassen, in vieren snijden en zaadjes verwijderen. Tomaat in reepjes snijden en 1 minuut in kerriebouillon meewarmen. Korianderblaadjes van takjes plukken. Geroosterde pompoen over vier kommen verdelen. Kerriebouillon met tomaat erover scheppen en bestrooien met koriander. Serveren met crostini of soepstengels.

Kerriebouillon met geroosterde pompoen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sint-Jakobsvruchten met kerrie en dragon
Bekijk recept