Gazpacho (koude groentesoep)

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Korstjes van brood verwijderen, brood in stukjes snijden en besprenkelen met 2 eetlepels water. Brood ca. 20 minuten laten weken. Intussen tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden. Komkommer schillen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in stukken snijden. Knoflook pellen. In keukenmachine tomaat, komkommer, paprika en knoflook pureren. Geweekt brood toevoegen en scheutje voor scheutje olie erbij schenken. Soep boven kom door zeef wrijven en 1 1/2 dl water toevoegen. Op smaak brengen met azijn, sherry en zout. Soep laten afkoelen en in koelkast in ca. 1 uur goed koud laten worden. Koude gazpacho in vier borden scheppen en aan elk bord 1 à 2 ijsklontjes toevoegen.

Gazpacho (koude groentesoep) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten-groentesoep
1u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's groentesoep
330 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gazpacho
5 min
Bekijk recept
Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gazpacho met witte kaas
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept