Bietenbouillon met mierikswortelroom

4
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bietjes dun schillen en 1 biet in plakken snijden. Twee derde van stoneleeks in grove stukken snijden. Fond met 400 ml water in pan schenken. Plakken biet en stukjes stoneleek toevoegen. Geheel aan de kook brengen, vuur lager zetten en bouillon afgedekt 20 min. zachtjes laten sudderen. Intussen met meloenbolletjeslepel uit ander biet 12 bolletjes scheppen. Rest van stoneleeks in luciferdunne reepjes van 5 cm lengte snijden. In kommetje mierikswortel met zure room mengen. Bouillon met citroensap, zout en peper op smaak brengen en zeven. Bouillon, bietenballetjes, stoneleekreepjes en mierikswortelroom tot gebruik gekoeld bewaren.
  • 2 Bouillon met bietenbolletjes zachtjes verwarmen. Hete bouillon over vier diepe borden verdelen; in elk bord 3 bolletjes biet scheppen. Soep met stoneleeks garneren. Aan tafel in midden van elk bord lepel mierikswortelroom scheppen.

Bietenbouillon met mierikswortelroom is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Dungesneden entrecote met bietjes, mierikswortelroom en rucola
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tortilla's met zalm, rode ui en koriander
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerd zalmhaasje op Moskouse wijze
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse haringspies met mierikswortelroom
25 min Snack
Bekijk recept

Borsjtsj
Bekijk recept